Uw reserveringen 0
  • U heeft nog geen reserveringen.

Toeristische uitjes op Ameland 

Ameland nodigt uit. Tot fietsen of wandelen, tot strandvolleybal of varen. Het eiland herbergt vertier en vermaak voor een ieder. Van jong tot oud. Geen gast zal zich vervelen. De vergezichten van het strand en de zeeën, de uitgestrekte slenken en duinen zullen inspireren tot activiteit. Aanzetten tot ontspanning. In zowel zomer als winter is er een scala aan mogelijkheden voor handen. Om te doen of om te laten. Graag gezien zijn bijvoorbeeld de mountainbikes, de kano’s, de paarden om op te rijden. Een terugkerend onderwerp zijn het Midzomerfeest en het strandpopfestival Madness. Om dit links te laten liggen, gaan ouders met kinderen op een Robbentocht of bouwen zandkastelen op het strand. Trekt menig oudere bezoeker de rubberlaarzen aan en tuurt over de kwelders. Op zoek naar dat ene. Mijmerend over het ander. Ameland. Altijd anders.  

Demonstratie Paardenreddingsboot

Zo spectaculair... dat moet je een keer hebben gezien! Onder rateld geweld wordt de oude Amelander reddingsboot naar en in de branding getrokken door 10 stoere paarden. De start is vanuit het boothuis bij Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum.

Robbentochten

Een weldadige combinatie tussen varen, een wandeling op de schelpenbank en een verkenning van de robbenplaat, de rustplaats voor veel zeehondjes. Met ondertussen een uniek zicht op Ameland en de Waddenzee. Uiteraard wordt de Robbentocht begeleid door een vaardig schipper, die met hart en ziel vertelt over de omgeving.

De vuurtoren

De Amelandse vuurtoren, iets buiten Hollum, is met zijn zestig meter letterlijk één van de grootste attracties van het eiland. Het gietijzeren gevaarte werd in 1880 gebouwd en beschikte toen, als één van de eerste vuurtorens, over een groepsschitterlicht. Dat licht werd tijdens de oorlog kapotgemaakt, om het Duitse schepen en vliegtuigen niet al te makkelijk te maken. Tot 2004 is de vuurtoren nog ‘in functie’ geweest. Tegenwoordig is de scheepvaartbegeleiding voornamelijk in handen van de vuurtorens op Terschelling en Schiermonnikoog, die worden bijgestaan door camera’s en lichtbakens. Wel is de vuurtoren nog steeds een lichtbaken voor de scheepvaart. Maar de kustlichtwachters zijn niet meer nodig. De belangrijkste functie van de vuurtoren is tegenwoordig een toeristische. Tot groot genoegen van de bezoekers. Jaarlijks beklimmen tienduizenden toeristen de veertien trappen met in totaal 236 treden.

   

Direct & gemakkelijk een fiets huren op Ameland